NASA entertainment computer system
Dit is een NES-clone die veel lijkt op de originele NES. Er zijn wel een aantal verschillen op te merken tussen de originele NES en deze clone.
Europese en Amerikaanse gamecartridges steken nog een klein stukje uit als ze in het systeem zitten, Japanse gamecartridges (+ converter) verdwijnen volledig in het apparaat.
De games worden uit het systeem verwijderd door op de "eject-knop" te drukken, achterop het systeem.
Beeld
De beeldkwaliteit van dit systeem is niet optimaal te noemen. Er zijn scanlines (horizontale lijnen) te zien op het scherm, en het beeld is over het algemeen ook iets donkerder vergeleken met de NES.
Het lijkt alof dit systeem minder krachtig is dan de originele NES doordat het scrollen in de games minder soepel gaat, soms zelfs schokkerig.
Geluid
Er zit een andere geluids-chip in dit systeem, en dan kun je horen bij sommige games/stukken van games. Soms klinkt het geluid precies het zelfde als dat van de NES, en een andere keer in een ander stuk van de game klink het verschillend. In sommige games is het geluid soms vals te noemen, waar de NES dit gewoon goed laat horen.
Uiterlijke/overige kenmerken
De verschillen tenopzichte van de NES zijn het minste aan de buitenkant van het systeem te zien, want hij lijkt erg veel op de NES. Toch zijn er wel verschillen, dit apparaat lijkt op een videorecorder, er zit een klepje die je naar binnen moet duwen met de cartridge. Door deze constructie moest er een "eject-knop" gemaakt worden op het systeem, want je krijgt de cartridges er handmatig moeilijk uit.
De poorten voor de controllers kunnen worden gebruikt met de bijgeleverde controllers, maar ook met de originele NES controllers. De poorten zijn 270 graden gedraaid opzichte van de originele NES.
Er zit toch nog wel een voordeel aan deze kloon ten opzichte van de NES, want hij accepteerd de games (bijna) altijd zonder knipperend beeld te geven. Ook accepteerd dit apparaat PAL en NTSC games, want er zit een connector in die de voorkant en de achterkant van de contacten "leest". Ook zit er geen lockoutchip in.
Conclusie
De NASA entertainment computer system is qua kracht heel wat minder dan de originele NES. Dit wordt weer een beetje goedgemaakt door ondersteuning van PAL Ún NTSC, en een betere connector.