NES cartridges schoonmaken
 
Deze tutorial is gemaakt voor mensen waarbij de Nintendo NES niet goed meer functioneerd. Vieze cartriges zijn soms de oorzaak van het niet functioneren van games in de NES.
Veel vaker is de oorzaak van het niet functioneren een te losse connector.

Wat heeft u nodig voor deze tutorial?
  • Wattenstaafjes
  • Contactspray (kontakt 60) of speciale cleaning solution
  • Een vieze game

Als je NES weer eens je lievelingsgame niet pakt, of de game start wel, maar dan met allemaal strepen en rotzooi op het scherm, wat er helemaal niet hoort, dan is het aan te raden deze game eens schoon te maken. Je pakt de game uit de NES, zoals hieronder:Vervolgens grijp je het doosje wattenstaafjes, en je pakt je er één uit. Je maakt het wattenstaafjes vochtig met de contactspray of cleaning solution, en je wrijft er een paar keer mee, over de contacten, aan de voorkant van de game. Wees niet bang om de contacten te beschadigen, maar ga er ook niet te ruig mee om.Bekijk nu of het wattenstaafje vies is. Blijf doorgaan met herhalen tot je ziet dat het wattenstaafje niet vies meer wordt of nog een héél klein beetje vies wordt.

Wanneer je dit hebt gedaan neem je de droge kant van het wattenstaafje en gaat er een aantal keer mee over de contacten die je zojuist vochtig hebt gemaakt. Zorg er voor dat je de contacten goed droog maakt, neem gewoon nog een droog wattenstaafje als je denk dat hij nog niet droog genoeg is.

Nadat de contacten aan de voorkant van de game schoon zijn, kunnen de contacten aan de achterkant van de game gedaan worden. Dit gaat precies op de zelfde manier als de voorkant, maar dan met uitzondering dat je over de achterkant heen gaat in plaats van de voorkant.Blijf nu net als aan de voorkant herhalen tot het wattenstaafje schoon blijft, droog de contacten met een droog wattenstaafje.

Wacht na dit proces nog ongeveer 5 minuten tot de contacten echt helemaal droog zijn, en test het spel uit.

Als het spel nu nog niet (goed) functioneert, herhaal het bovenstaande dan tot de game wel goed werkt.